zondag 2 november 2014

Pyjama's


Waar blijft de tijd!!!
Steeds neem ik me voor om met enige regelmaat toch een blogberichtje te schrijven,
maar steeds schiet het er weer bij in, althans ik ben vaak te moe om me daar toe te zetten.
Deze zwangerschap is helaas toch wel wat zwaar. 
De vermoeidheid is momenteel te overheersend aanwezig dat alles al gauw teveel is, maar goed morgen hoop ik in het ziekenhuis een Ferinfuus te krijgen om de boosdoener ijzer tekort weer aan te vullen. Hopelijk ga ik me daar weer wat beter van voelen. Want er zijn nog zoveel plannen.

Toch werd er zeker nog wel genaaid, gewoon omdat ik dat zo graag doe.
De jongens moesten nodig nieuwe pyjama's voor de winter. 
En aangezien ik de gekochte exemplaren na een aantal keren dragen er als een zak vind uitzien naai ik ze liever zelf.
Ik deed dus aan band werk.

Inmiddels zijn er drie stuks klaar. 2 stuks voor Joël in maat 98/104 en 1 stuk voor Sem in maat 86/92

De pyjama in hetzelfde stofje is voor allebei 1 en afgeboord voor de 1 met lichtblauwe boordstof en voor de ander met rode boordstof. Om ze makkelijk uit elkaar te kunnen houden.


Het stofje kocht ik laatst over van een belgische dame via een facebookgroepje. Het was een grote lap waar met gemak twee pyjama's uitgingen.

De derde pyjama is ook voor de oudste, die had ze het hardst nodig. Het kind is verzot op olifanten, dus ging ik op zoek naar een tricot met olifantjes. Dat is uiteindelijk gelukt en ik vond deze bij de stoffenkoning.nl
De groene boordstof had ik ooit gekocht voor een ander projectje, wat uiteindelijk dus wat kleur betreft niet bleek te matchen. Kwam het nu toch nog goed van pas.


Het is een vrolijke pyjama geworden. Ze zitten fantastisch mooi en blijven ook na herhaaldelijk wassen en dragen goed in model.

Ook word er inmiddels vollop genaaid voor de baby. Maar wil het geslacht niet verklappen, dus die naaisels blijven nog geheim tot na de geboorte in Januari.